Furnicile ….. executa, nu gandesc.

Am fost elev in anii de glorie ai URSS-ului, adica eu am invatat rusa OBLIGATORIU in scoala, asa ca pot sa confirm faptul ca ziaristul nu fabuleaza:
„ni se inocula la clasa ideea ca individul si drepturile individuale nu au nici o valoare:
„Я” [„ia”], pronumele rusesc care înseamnă „eu”, ni se spunea, „e ultima literă a alfabetului”.
„Fiind o autocrație rigidă încă de când țara a scos prima oară capul de sub stăpânirea mongolă în secolul 15 și trecând inclusiv prin șapte decenii de totalitarism în secolul 20, sistemul de guvernare al Rusiei nu a cunoscut niciodata o separare efectiva a puterilor în stat.
Mai toată istoria lui acest stat nu a permis aproape nici un fel de dezbatere politică ori dizidență autentică, iar sistemul lui judiciar nu a făcut nimic altceva decât să ștampileze automat deciziile conducătorilor.”
Aceasta traditie a tarului si a opincarului, ii permite lui Putin sa guverneze precum un Dumnezeu.
De zeci de ani rusul obisnuit, rusul de rand, este spalat pe creier, ca Occidentul este rau, ca Occidentul il fura, dar ca palatele de miliarde de euro ale lui Putin & Co sunt o normalitate.
Este normal ca el, rusul, sa stea cu alte 3 familii, la comun, intr-un apartament de 2 camere, ca Putin sa stea singur intr-un palat de 100 de camere.
Alt tembelism inoculat ciolovecului din Rusia, alaturi de ratia zilnica de vodka, este idea ca doar „tzarul” il poate scoate din buda in care a cazut.
Exact ca in bancul cu tinerii olteni si turcii.
– Navalesc turcii, fug taranii la munte, cara tot din gospodarie, cara femei, copii, animale, zburatoare, si la final cativa tineri sunt surprinsi de turci in timp ce evacuau ultimile capre.
Tinerii se ascund intr-o capita de fan, dar le raman fundurile afara.
Vin turcii ii gasesc, rad, le fac felul si pleaca.
Ies tinerii voiosi din capita si zic fericiti:
„Prosti turcii astia, si’n cur ne cautara si nu ne gasira!”
Cu rusii este si mai rau ….
Dupa ce timp de 2 ani de zile, a doua putere militara a lumii, sau ma rog, prima cu cred ei, nu reuseste sa cucereasca o fosta provincie ruseasca, Ucraina, si nu numai ca pierd mii de tacuri si blindate, dar mai si omoara sau schilodesc jumatate de milion de rusi, populatia ruseasca este in proportie de 75% de acord cu razboiul, cu Putin.
Sau de fapt sunt atat de speriati si/sau de dresati, incat nici nu stiu ce sa spuna altceva.
Poate ca rusii nu mai stiu sa spuna: Putin opreste-te! !

P.S.
Daca cineva isi inchipuie ca SUA este fecioara virgina din templu, care il asteapta pe Fat-Frumos, calare pe un OZN viguros ….
sa se duca sa repete scoala primara, poate invata ca istoria trebuie traita activ, nu admirata in varianta pudrata din Mausoleul de la Kremlin.
Dar daca tot ce-o sa faceti, este sa va ascundeti in capita de fan, ca oltenii, … nici macar turcii n-o sa-si mai aduca aminte de voi.

0 Răspunsuri to “Furnicile ….. executa, nu gandesc.”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Blog Stats

  • 106.706 hits

Categori

Arhive

counters for web pages

Top Clicks

  • Niciunul

Introduceti adresa de Email aici.