Asa cum va explicam mai acum cateva saptamani, societatea nu poate, ca n-are de unde, sa faca case care sa reziste si la … caderea asteroidului.
In consecinta, o societate normala aloca fonduri in functie de prioritatile ei de dezvoltatre, luand in considerare si „accidentele” invevitabile, de tipul tornade, cutremure, secete, cu vctimile de rigoare, pe care incearca sa le reduca la un procent acceptabil.
Asa cum societatea nu isi permite sa construiasca blocuri care sa reziste la cutremure de gradul 8 seismic, aceiasi societate de rahat, ca toate sunt asa, nu poate nici sa asigure asistenta medicala de varf de la Presedinte pana la ultimul cioban din Gorj.

Prin anii ’85-90 am avut neplacerea sa ma invartesc prin Spitalul de oncologie. M-a prins si un cutremur acolo.
Daca nu aveti boashe, sau mai pe romaneste coaie cat galeata, sa nu va puna dracul sa treceti prin sectia de oncologie infantila.
Ca plecati verde la fata si pangand in hohote.
Dar cum eu am avut intodeauna 1,94, cam 130 de kile, plus o nesimtire funciara, n-am varsat o lacrima cand a murit mama, …… la 89 de ani.
De ce sa vars, cand 3/4 din omenire se curata intre 60 si 70?
A avut o viata plina de realizari, in conditii adverse, un copil ce de bine de rau, a facut facultate, i-a pus nepotii in brate, si-a vazut si stranepotii … adica tot ce poate spera un om.

De la ea, de la toti cei care au contribuit cumva la devenirea mea, atat cat a fost ea, am aflat ca cel mai pretios lucru in viata omului sunt copii.
Si ca cea mai mare tragedie este sa moara copii inaintea parintilor.
Mai tarziu, la invatamantul politic comunist, am aflat ca „noile generatii” sunt viitorul tarii, ca o tara este mare daca are grija de viitorul copiilor ei.
Chestie care mi s-a parut perfect valabila si in concordanta cu „educatia ancestrala” ce se practica in Romania.

Zilele astea vazui declaratia unui parinte denaturat, UNEI MAME DENATURATE, ministru al sanatatii, care afirma ca „nu sunt destui” copii bolnavi de cancer, de parca ASTA ISI DOREA, ca sa aprobe niste achizitii de aparatura!
Bai ASTA, ca altfel nu iti pot spune, parintele, si prin consecinta, SOCIETATEA, trebuie sa moara de foame, daca asa ceva este necesar, ca sa-i supravietuiasca copii.

Cat de mama denaturata poti fi, doamna ministu Pintea ca sa spui ca sunt prea putini copii bolnavi de cancer, ca sa merite cele mai bune tratamente?
Copii, din intreaga lume, merita orice sacrificiu, ca sa supravietuiasca, iar daca nu supravietuiesc, merita TOTUL, pana in ultima clipa, pentru ca ei sunt aspiratia noastra de mai bine, sunt dorinta noastra de nemurire, sunt …ingeri pe pamant!

Sa-ti fie rusine doamna Pintea!
Pentru mine, nu mai esti mama, nu mai esti femeie, esti un automaton pesedist!


Blog Stats

  • 105.303 hits

Categori

counters for web pages

Top Clicks

  • Niciunul

Introduceti adresa de Email aici.


%d blogeri au apreciat: