5 Metode pentru Tampirea Populatiei (MTP)

L-am primit pe net si mi se pare destul de corect.
Nici un guvern nu poate conduce un popor de academicieni, dar poate oricand conduce un popor de „bizoni”, cum sunteti gratulati in material.
Eu raman insa la parerea mea. Sunteti doar niste idioti utili.
Pentru ca ce se cam intampla in ultimii 22 de ani, este pur si simplu distrugerea natiei romane.

„V-ati întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiti rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveti în casă, de ce vă vine mereu să vă certati cu toată lumea, de ce vă simtiti neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteti fericit si nici măcar multumit, sau pur si simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-ati întrebat. Dar v-ati întrebat de ce nu faceti nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, „Nu pot”.
Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populatiei pe scurt MTP-uri.Precizez că în cele ce urmează cuvintele”citititor” , „telespectator” si „cetătean român” vor fi înlocuite cu „bizon” si/sau „fraier”

MTP -1
În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar si insistă pe câti de multi bani are respectivul, câte chestii misto îsi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbati bine umblă, în ce casă luxoasă trăieste si cât de simpatic e în discutiile cu presa. În acest fel, putin câte putin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viata acestui personaj. Apoi oferă-i informatii despre situatii conflictuale din viata acestui personaj realizat, de genul: divort cu scântei sau despărtire violentă, dispute pe mosteniri, coruptie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt si informatiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil.Toate aceste situatii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalti fraieri din lumea lui. Astfel bizonulse regăseste în acele situatii, iar distanta între el si acel personaj i se pare insignifiantă, desi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahatii de câini din fata blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, seful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

MTP – 2
În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îsi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse si, prin excludere, care sunt cele mai sigure si unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îsi plăteste ratele. După ce te-ai asigurat că a înteles toate astea combină totul cuMTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finante este garantia pentru creditul tau imobiliar (desi în reclama TV, el cântă si se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată si cu niste spălati pe creier), doctorita lu’ peste este cea care te sfătuieste să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreata de succes sau marele baschetbalist Gică Muresan îti arată de ce trebuie să vorbesti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ti-o recomandă cu căldură. După asta ia-ti haine ca pitipoanca cu fruntea îngustă si tăte mari la preturi de trei ori mai mari decât în orice tară din occident, dar produse sub franciză la noi.

MTP – 3
În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin stiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăti fac autoritătile, cât de mult si prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăresti asta în minte uimeste-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hot în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau soseaua abia inaugurate, ce sisteme de sigurantă super-performante pentru sigurantabizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă tinută si popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, desi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simti că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează si pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: „A furat el dar si face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare si piper arată-i fraierului câtiva barosani încătusati, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când acestia sunt achitati de justitie sau primesc pedepse cu suspendare.

MTP – 4
În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informatii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăusi, spărgători de banci, elevi bătuti de alti elevi sau de profesori, pietoni omorâti de soferi recalcitranti. Arată-i bizonului că nu mai este în sigurantă nicăieri si că nu mai trebuie să îsi lase copilul în fata blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 si MTP -3. Vei obtine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele actiuni : îsi va cumpăra o usă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îsi va lua pistol cu bile, îsi va asigura casa, masina, partenerul de viată, copilul si pe sine. Apoi, acesta aparent linistit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienta oamenilor legii atunci când au descins în casa traficantilor din Ferentari si au confiscat „uriasa” cantitate de 200 de grame de cocaină (desi anual la noi se trafichează tone)

MTP – 5
În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educatiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci scoală. Combină cu MTP – 1 si prezintă-i „vedeta” (o femeie independentă care tine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de „iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu si să citească cărti despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni si un urât.
Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul „stat + privat + media” care actionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această tară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârsit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esential. As dori să precizez că nu as avea aroganta să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a „fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Multumesc „pe această cale” propriei mele constiinte care m-a ajutat să fiu măcar un „fraier constient”. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor si cu alte Metode pentru Tâmpirea Populatiei si vă invit si pe dumneavoastră să povestiti în ce mod v-ati simtit fraieriti. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, si ajută chiar unde doare mai mult: la cap si la buzunar.”

Publicitate

2 Răspunsuri to “5 Metode pentru Tampirea Populatiei (MTP)”


 1. 1 dragos1940 decembrie 4, 2011 la 7:10 pm

  in ideea: „Religia, o fraza de dansii inventata ca cu a ei putere sa va aplece-n jug” (Eminescu), traducerea acestui pps ar putea fi completat astfel:

  Renunta la a-i mai judeca pe altii (fie ei si politicieni si guvernanti, fie ei si talharii care tocmai te tortureaza)

  Renunta la a mai spune cuvinte care ranesc (nu te plange, nu reprosa, nu revendica, nu-i agresa nici macar verbal pe ce cei care atenteaza la sanatatea, demnitatea si insasi viata ta si a celor dragi; accepta cuminte, cui umilinta, tot raul care ti se face)

  Renunta la a mai fi nemultumit: (renunta la adevarul tau interior, minte-te ca esti fericit, accepta-ti tortura cu bucurie mazochista si fii vesel ca criza mondiala te afunda pana te vei ineca, in timp ce hotii care te fura si te batjocoresc isi sporesc averile, ajutati tocmai de apele tulburi ale crizei pe care, special pt asta au provocat-o cei mai mari excroci ai lumii)
  umple-te de recunostinta ! (pt ca deocamdata dusmanii neamului ti-au mai lasat viata chinuita pe care tiau facut-o; cand ti-o vor lua de tot sa fii recunoscator ca astfel te scapa de chinuri)

  Tine post de nervi: (nu urla in strada si…nu cumva sa iesi sa ataci autoritatile si pe oricine vrea sa te inrobeasca si sa te praduiasca, fii calm, nu naravas, lasa-i sa te calareasca cum vor pe cei ce vor sa o faca)

  Tine post de pesimism (nu privi realitatea ca sa nu te sperii si sa nu-ti vina sa reactionezi ci stai cu ochii inchisi si viseaza cai verzi pe pereti in timp ce hotii iti cotrobaie casa si viata; traieste mereu rau si minte-te ca poate maine va pica para malaiata, orice numai nu deschide ochii sa vezi cum esti furat si nu lupta sa scapi de hoti)

  umple-te de incredere in Domnul (asteapta sa-ti bage el si in traista si in gura gata mestecat, nu te lupta tu sa scapi, sa supravietuiesti; tu asteapta cuminte sa-ti vina randul in timp ce „baietii destepti” ti-o iau mereu inainte)

  Renunta la a-i mai stresa pe altii: (lasa hotii sa te lucreze in liniste, nu le da palpitatii ca te scoli impotriva lor, in fond nimeni nu poate „lucra” bine daca e stresat si nu e lasat sa se bucure in tihna de prada)

  Renunta la a te mai plange: (nu striga dupa ajutor, poate le mai dai idei si altora sa se rascoale, iar impreuna, deveniti periculosi pt interesele asupritorilor)

  Renunta la a mai fi acru (cui ii pasa ca pe tine te doare? surade dulce catre tortionarii tai ca sa-si poata face „job-ul” intr-o atmosfera agreabila; da acest exemplu personal si celorlalti torturati, ca sa faca si ei la fel; fii cat mai mazochist, sau macar prefa-te ca-ti place sa suferi, ca sa aduci satisfactie maxima sadicilor care stau calare pe umerii tai si pe toata viata ta)

  Renunta la a-ti da importanta: (nu te mai gandi la ceea crezi ca meriti, ca ai avea dreptul sa primesti, nu considera ca ai vre-o valoare pe lumea asta, nu mai emite pretentii)
  umple-te de compasiune pentru ceilalti (fie-ti mila de toti, inclusiv de cei ce te chinuie, numai de tine nu avea mila si nu incerca sa te aperi; plangi doar de mila altora ca duerea altuia te doare mai putin si nu te face sa sari la lupta, tu fii compasiv, nu te uita ca tortionarii tai nu au compasiune)

  Renunta la teama pentru lucrurile tale:
  > > – umple-i pe ceilalti de darul tau ! (fii generos cu hotii, da-le direct munca ta neplatita si tot ce ai, ce sa se mai oboseasca ei sa te cotrobaie cu stresul ca pot fi prinsi si pedepsiti de tine si cei ca tine)

  Renunta la a mai fi descurajat:
  > > – umple-te de entuziasmul credintei ! (nu te agita, asteapta calm si senin bunavointa hotilor de a inceta sa te fure si a-ti auce lucrurile inapoi, ba poate iti vor aduce si ce-i mai bun din propriile lor lucruri; nu intreprinde nimic, asteapta cu rabdare si incredere clipa cand va zbura porcul)

  Tine post de tot ceea ce te separa de Iisus (iar ceea ce te separa in mod esential este ca inca n-ai murit pe cruce lasand hotilor, care te crucifica, mostenire tot ce ai, pana si viata ta, deci tine post de binele tau, de viata ta, da’ mori odata!)

  „Numai cu inima poti vedea, esentialul este invizibil pentru ochi.”
  > > Antoine de
  > > Saint-Exupery (e drept ca inima spune de multe ori adevarul -esential- pe care il ai in interior dar ochii vad realitatea exterioara de care trebuie sa tii cont ca sa te poti adapta; corect e sa tii mereu balanta intre nevoile tale si ofertele realitatii exterioare; dar acest indemn plasat in acest context e tot o manipulare venita sa intareasc toate indemnurile anterioare, astfel ca, tinand cont de context, se poate traduce si prin: tine ochii inchisi si lasa-i pe altii sa te manipuleze in numele adevarului tau interior, pe care insa tu nu-l asculta defapt ci, asa cum ti-am zis deja, „Renunta la a mai fi nemultumit”, „Renunta la teama pentru lucrurile tale”, „Renunta la a mai fi descurajat”, tu neaga-ti cu obstinatie toate adevarurile interioare si crezi doar ceea ce-ti zic altii despre tine, despre ceea ce simti, despre ceea ce-ti trebuie, chiar daca aceea nu vor decat sa profite de tine

  Cine a conceput astfel de indemnuri si de ce le tot vantura pe net?
  Iisus???
  sau poate unul scolit in arta manipularii cu vorbe mari si apel la emotii si la naivitatea napastuitilor ? (scolit poate chiar in scoala masonica ce a creeat deja Guvernul mondial si nu se mai sfieste sa vorbeasca in mass media despre asta, chiar in Parlamentul european)

  • 2 apostolu decembrie 4, 2011 la 11:18 pm

   Dragule,

   Matale esti suparat rau pe viata, religie, parintii care n-au fost membrii CPEX …
   Ca daca erau …. n-aveai timp de bloguri, la cele macar 20 de firme unde erai actionar principal sau unic. :)))
   Acum, ce trebuie sa intelegi domnia ta, este ca esti un idiot util !!!
   Cele 15 doctorate si 16 facultati pe care le-ai absolvit, nu conteaza deloc la … faza asta.
   Siti de dce ?
   NU sti, dar eu sunt baiat bun si iti spun eu.
   Nu esti nici macar secretar de sta 14 in Minisrerul Procrearii din Romamnia.
   Si pentru ca nu esti, nu contezi !
   Incepi sa te prinzi ?
   Singura modalitate in care matale, viitoarea carne de tun din WW III, iti poti gasi linistea este sa accepti si sa renunti si sa il gasesti pe Dumnezeu. :))))

   Ca de schimbat ceva, pe undeva, cumva … sper ca esti suficient de realist ca n-o sa schimbi nimic !
   Daca nu, …. scuze, inseamna ca mi-am pierdut degeaba 5 minute sa-ti raspund.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Blog Stats

 • 104.792 hits

Categori

RSS Sec si de la capat

counters for web pages

Top Clicks

 • Niciunul

Introduceti adresa de Email aici.


%d blogeri au apreciat: