Denigrarea de bonton

Nu ma mai preocupa de mult ce este sau nu, de bonton.
O fi din cauza varstei sau din cauza plictiselii, oricum nu conteaza.
Dar zilele astea ceva m-a zgandarit.
Nu stiam ca autodenigrarea este de bonton.
Am constatat ca e la moda, se poarta pe strada, in mediul politic, in cel artistic, nu numai cu nonsalanta ci chiar cu agresivitate.
De la varfurile statului, la scriitori de mana a doua si pana la anonimii de pe strada, toti se intrec in a aduna pacate, vini, ratari si a le pune in carca norodului mioritic.

Nici sa ne imbatam cu apa rece nu este cazul.
Suntem un popor mic, la o rascruce de vanturi, religii si imperii, asa ca orice vanjos care si-a incordat muschii ne-a blagoslovit cu colonisti, domnitori sau negustori. N-am cucerit popoare, tari si nici n-am intemeiat imperii.
Nici macar o amarata de colonie prin Africa n-am avut si nici n-am descoperit „Americi”. Dar am continuat sa existam, sa fim aici, la Intorsura Buzaului, la Cluj sau la Constanta.
Pe langa noi mai venira multi, de peste apa sau de unde si-a intarcat dracul copii. Unii au rammas, altii au trecut mai departe carand dupa ei agoniseala incropita pe la noi.
Am dat si noi lumii, cat am putut, cativa Brancusi, Paulesti sau Enesti.
Mult sau putin asta este, ca de aici mai mult s-a luat, inainte de a da noi ceva.

Acum … cica iar n-am dat destul.
Adica nu ajung miliardele de euro pe cativa kilometrii de autostrada, nu ajung apa, gazele si titeiul si nici aurul din Apuseni.
Mai zilele trecute auzii ca trebuie sa mai dam si ceva din suveranitate, ca nu o meritam la cat de prosti suntem.
Asta dupa ce se gasi unul, Lazaraoiu, sa ne faca hapsani si nesimtiti de bogati, pentru ca avem salarii de 800 de lei pe luna.
Ma rog, poate o fi gresit la aritmetica si a crezut ca 800 de lei inseamna vro’ 2.000 de euro.

Dupa ce acum o bucata de vreme unu, Patapievici, a zis ceva de Eminescu de nici pana acum nu m-am lamurit cum e Eminescu, demodat, inactual sau nu „da bine”, ultima vrand probabil sa fie un sinonim la incorect politic, m-am trezit cu precursorul lui A. Paunescu in ale odelor de stat si de partid, ca scrie un…. pamflet la adresa mioriticilor. („Popescu nu e bun, decat …”)
Precursorul nu in sens poetic, ci pentru ca drogurile si otravurile au „precursori” !

Acest alt „unul”, adica Paul Everac, pe numele adevarat Petre Constantinescu, nascut la Bucuresti si trait in copilarie la Arad, amarat nevoie mare ca nu mai este in gratiile nici unei puteri lumesti, in loc sa incerce sa se puna bine cu puterea cereasca la cei 87 de ani ai domniei sale, se razbuna pe „bobor” pentru ca sta/a stat intr-o casa revendicata, nu mai e director la TVR si nu ne mai fericeste cu revelioane precum cel din 1994, cand bucurestenii erau mai sa-i sparga usa casei, de ce bine se distrasera privind la sticla tembelizorului national.
Asa ca pune scriitorul nostru mana pe pana si cu aceiasi logoree ca la scrierea celor 140 de piese de teatru despre noul om socialist, tranteste cateva pagini de abjectii despre toti Popestii, Ionestii, Georgestii, etc … din Romania.

Acum nu ma apuc sa fac rationamente de 2 lei si sa spun ca si el este un „Constatinescu”, adica este tot un „-escu” ca mai toti romanii si ca de fapt s-a injurat singur de mama, si-a injurat propria familie, proprii lui copii, etc. dar intreb de ce nu a scris acele randuri pe vremea celor care l-au protejat de-a lungul vietii: Gheorghiu-Dej, Petre Groza, Avram Bunaciu, Ceauşescu, Popescu-Dumnezeu, Iliescu.
Cum de a avut aceasta revelatie taman acum, cand se bate seaua sa priceapa iapa, ca Eminescu este perimat si avem suveranitate de cedat ?
Stimabilul Everac, anagrama de la „Careva” (oarecare), ne fericeste si cu apologia „strainilor”, care pribegiti pe meleagurile romanesti ne-au ridicat din glod: Herdan, Assan, Malaxà, Auschnitt, Carol Davillà, Spiru Haret, Eugen Caradà, regele Carol I, Caragiale, Xenopol, Nicolae Iorga, Hasdeu, Eminescu, Andrei Saguna sau Goga.
Numai atatia ?
Si cu restul ce facem, ca sute de ani am avut domnitori straini din Fanar, lefegii adusi de acestia si boieriti la rang mare pe la noi, sau domnitori pamanteni, romani, dar intr-atat de mult crescuti, scoliti, sau statuti pe la „inalte porti”, ca numai romaneste nu mai gandeau sau actionau.

Oare de ce nu-i aminteste si pe un Petru Cercel, turcit si mare iubitor al sexului tare sau pe un Dimitrie Cantemir, militant al libertatilor sexuale totale care in „Sistema religiei muhammedane” vorbeste amplu despre senzualitatea excesivă, lesbianismul, homosexualitatea si amorul în grup practicate de otomani,
pentru ASA AR FI FOST CORECT POLITIC sa faca acest domn … Everac Oarecare!

Acest prospat adulator al noii Europe Unite, face in fapt un singur lucru, ne spune ca nu avem ce cauta in Romania, ca trebuie sa pribegim si sa lasam locul altora mai buni.
Adica insiruirii de nume de mai sus, adica unor straini !
Unor straini, care cum bine spunea cineva, n-au avut loc in tara lor, nu s-au putut realiza acolo si pe care i-am lasat, NOI, sa faca un ban aici, in Romania.
Peste scarbavnica marsavie a stimabilului „Oarecare”, de a-l introduce si pe Eminescu in lista aceea, o sa trec repejor, ca altfel ar trebui sa pun mana pe topor si pe capul lui de scribalau al puterilor, care a ajuns cum singur spune, „in faza de disectie” la IML pentru determinarea stadiului de fezandare.

Nu suntem perfecti, nici ca persoane si nici ca popor.
Dar cine este ?
Avem multe de facut in ograda noastra si inca multe de invatat.
Dar cine se poate lauda ca nu mai are nimic de facut si nimic de invatat ?

Eu cred ca multi romani incearca sa faca si sa invete.
Aici sau aiurea prin strainatate, unde cu milioanele muncesc si isi vad corect de treaba.
Mai sunt si buruieni in gradina noastra si nu putine.
Dar o sa vina si vremea plivitului.
Si atunci, tot ce creste alaturi de brazda, precum pe ogor, o sa fie aruncat in foc.

Pentru ca este normal sa fim corecti si pentru ca pe situl „Cronica romana”, „Popescu nu e bun, decat …” a fost scos,
http://www.cronicaromana.ro/dinozaurul-tare-in-dintipopescu-nu-e-bun-decat-.html
o sa-l pun aici intr-un post separat, pentru edificarea dvs.

0 Răspunsuri to “Denigrarea de bonton”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Blog Stats

  • 104.792 hits

Categori

RSS Sec si de la capat

counters for web pages

Top Clicks

  • Niciunul

Introduceti adresa de Email aici.


%d blogeri au apreciat: