Psihoza incalzirii globale

Stimata doamna climatolog Roxana Bojariu a ajuns, in sfarsit, sa ameteasca si cititorii ziarului Adevarul cu teoriile incalzirii globale.

Intrucat o intreb pe diverse grupuri de discutie, de peste 10 ani, de ce era mai cald acum 8.000 de ani decat acum si nu am primit nici un raspuns, mai incerc o data. 🙂
De ce era mai cald doamna Bojariu ?

Poate ca intr-un final, domnia sa o sa ne explice si cum se face ca in ultimii 2 milioane de ani, au existat 20 de perioade glaciare, adica perioade in care jumatatea de nord a Europei era acoperita de ghetari avand multi kilometrii grosime si 20 de perioade „interglaciare” (precum cea in care ne aflam), fara ca nemernicul de om sa fi inventat masinile, avioanele si tot felul de alte chestii ce polueaza admosfera cu bioxid de carbon si „gaze de sera”.
Cum tot in acesti 2 milioane de ani, perioadele glaciare au durat 90% din timp si cele interglaciare doar 10%, este clar ca povestea cu incalzirea globala ascunde altceva !
Simpla aritmetica ne arata ca cele 20 de perioade interglaciare au durat fiecare de ordinul a 10.000 de ani.
Cum ultima perioada glaciara s-a incheiat acum 18.000 de ani, constatam ca doar ANORMALITATEA actualului interglaciar (ca durata), a permis dezvoltarea omenirii pana la nivelul actual de civilizatie.
Intoarcerea la NORMALITATE, din punct de vedere climatologic, se poate produce oricand, in orice zi !
In 10-20 de ani putem avea iarna permanenta in Romania si miliarde de oameni fugind din nordul Europei catre Mediterana sau nordul Africii.

NU este normal sa poluezi, dar emisiile de gaze de sera generate de om, pot fi cele responsabile de prelungirea actualei stari de „bine” climatologic !
Cat trebuie sa poluezi ca sa menti efectul de sera actual nu stie nimeni si nici nu exista o garantie ca acest efect de sera „generat” de umanitate va prevala in fata fortelor naturale care produc ciclicitatea perioadelor glaciare si interglaciare.

Dar ceva tot stim.
Psihoza „incalzirii globale” are menirea de a face omul sa se simta vinovat de o serie de fenomene NATURALE si in acelasi timp are scopul absolvirii „conducatorilor” de lipsa luarii masurilor necesare protejarii INTREGII umanitati.
In timp ce omului de rand i se inoculeaza vinovatia personala pentru schimbarile climatice, marile puteri acapareaza resursele energetice care mai exista (Irak) sau „bulibasesc” tarile ce le poseda (Libia, Siria, Egipt).

Cu alte cuvinte, dupa ce am vandut de la apa la gaze, o sa vindem si carbunele, cat mai exista si din asta si cand o sa vina „iarna” in Romania ….. „o sa mai punem 3 pulovere pe noi”.
O sa „scape cine poate”, dar nu cred ca printre acestia vor fi si protestatarii de acum cativa ani, care doreau sa emigreze in Congo !

2 Responses to “Psihoza incalzirii globale”


 1. 1 Roxana Bojariu noiembrie 4, 2012 la 6:07 pm

  V’am raspuns, dar vorbesc cu peretii (feisbuce$ti :). Exista mai multi factori care pot determina schimbari climatice, actionand pe scari de timp foarte diferite. Ciclul de viatza al Soarelui, de ordinul a 10 miliarde, de ex. peste 1 miliar de ani, oricum nu va mai fi viatza pe Pamant, pt. ca nu va mai fi apa in stare lichida, din cauza Soarelui, care va radia cu aprox. 10% mai multa energie. pe alte scari de timp, deriva continentelor modifica si ea conditiile climatice (sute de milioane de ani).Ciclurile glaciar-interglaciar sunt carcteristice scarilor de timp de ordinul sutelor de mii de ani si sunt in esenta determinate de modificari ale valorilor parametrilor orbitali ai miscarilor pamantului in jurul axei sale si in jurul Soarelui, modificari ce antreneaza feedbackuri amplificatoare in sistemul climatic, precum cel al albedoului zapezii. O alta cale ce poate duce la schimbarea climei este modificarea compozitiei atmosferei, mai precis a componentilor radiativ-activi, a gazelor cu efect de sera. Si aici, omul a reusit, in 200+ ani sa creasca cu peste 35 % concentratia de dioxid de carbon din atmosfera si cu peste 100% pe cea de metan – ambele gaze cu efect de sera. La scara de timp a catorva generatii, toti ceilalti factori geologici pot fi considerati a fi constanti, a nu avea practic efect. Nu e adevarat ca oricand am putea trece in epoca glaciara: exista calcule astronomice bazate pe valorile unghiului axei Pamantuluipe planul orbitei in jurul Soarelui, a precesei echinoctiilor, a excentricitatii orbitei in jurul Soarelui. Pe de alta parte, cim vedem, omul modifica ireversibil compozitia atmosferei. Aici e problema si de aceea, schimbarea actuala se deosebeste de celelate prin scara de timp carcteristica: discutam de timpi istorici, nu geologici.

  • 2 apostolu noiembrie 4, 2012 la 8:17 pm

   Si eu v-am raspuns si NU o singura data !
   Dar domnia voastra ca o vasnica militanta/propagandista a incalzirii globale continuati sa intoxicati cetatenii de rand si sa manipulati termenii stiintifici!
   1. Perioadele interglaciare dureaza doar 10.000-20.000 de ani !!!!
   2. Acualul „interglaciar” este cel mai lung din istoria cunoscuta de oamenii de stiinta, motiv pentru care si domnia voastra a ajuns climatolog si nu „meteorologul satului” la Pocraca, ghicind vremea cu paiul !
   3. Normalul perioadei glaciare in care ne aflam, inseamna ghetari de 1-2 km grosime pana la jumatatea Europei.
   Adica cam pana la Banestii de langa Campina, pe unde trece paralela 45 !
   4. Perioada „neglaciara” inseamna clima topicala de la Polul Nord pana la Polul Sud !
   5. Forajele in ghetarii din Antartica au aratat ca cel putin o trecere de la interglaciar la glaciar (normalitatea actuala geologica) s-a facut in 10 ani !
   6. Dor cu un singur lucru sunt de acord din intocsicarile domniei voastre.
   Omul are prostul obicei de a se caca in fata usii casei in care locuieste.
   Dar … ca in bancul cu Itzig si crocodilul ce ii dormea la picioare, prefer ca acesta sa se obisnuiasca cu putoarea decat sa ma trezec cu ghetarii la Ploiesti peste 10 ani ! :)))
   7. Altfel ca distins climatolog, ar trebui sa stiti foarte bine ce ar insemna migratia a zeci de milioane de nord-europeni catre sudul Europei, in cazul revenirii la normalitatea geologioca, adica la perioada NORMALA glaciara in care ne aflam.
   Altfel stiu ca multe doamne din Romania ar fi bucuroase sa gazduiasca 50 de suedezi, norvegiweni, danezi etc in apartamentele de 2 camere in care locuiesc. 🙂
   8. Sa dea Domnul ca … din prostie crasa sa modificam admosfera suficient de mult, ca interglaciarul sa mai dureze 20.000 de ani ! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Blog Stats

 • 102.850 hits

Categori

RSS Sec si de la capat

counters for web pages

Top Clicks

 • Niciunul

Introduceti adresa de Email aici.


%d blogeri au apreciat: