RAZBOI !

Zbignew Brzezinski fost consilier pe probleme de securitate al presedintelui Jimmy Carter, unul din initiatorii Grupului Bilderberg si a Comisiei Trilaterale, sustinator al lui Obama si consilier de campanie electorala al acestuia, actualmente profesor universitar si o persoana cu mare influenta in politica americana, a facut o declaratie cu implicatii geopolitice majore, declansand un adevarat razboi intre elitele politice americane.
Zbig arata (DE FAPT) in cadrul unui interviu, ca interesul Americii trebuie sa fie tarile arabe din Orientul Mijlociu si nu Israelul, afirmand ca daca acesta incearca sa atace Iranul, avioanele sale vor trebui sa se confrunte cu fortele armate americane in timpul survolarii Irakului.
„We are not exactly impotent little babies. They have to fly over our airspace in Iraq. Are we just going to sit there and watch? We have to be serious about denying them that right. That means a denial where you aren’t just saying it. If they fly over, you go up and confront them. They have the choice of turning back or not. No one wishes for this but it could be a ‘Liberty’ in reverse.” <
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1253198162423&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
[ si comentariile de pe siteul Jerusalim Post sunt foarte interesante 🙂 ]
Ce nu putem sa nu remarcam este ca Zbig spune „our airspace”, spatiul „nostru” aerian ……. din Irak !
Si nu uita sa faca trimitere si la incidentul „USS Liberty” din timpul Razboiului de 6 zile, cand marina si aviatia Israelului au atacat o nava militara americana aflata in apele internationale.
Incidentul este si azi comentat intrucat nava Liberty a fost sub tirul israelian 3 ore, timp in care Flota a 6-a americana din Mediterana nu a intervenit, cu toate ca avioanele sale se aflau la minute de zbor de zona incidentului.
Au rezaultat 34 de morti si 171 de raniti.
Gurile rele spun ca Liberty trebuia sa fie distrusa complet si vina data pe egipteni, ca America sa poate interveni militar in tot Orientul Mijlociu. (sa ocupe tot Orientul Mijlociu)
Iesirea la scena deschisa a lui Zbig este urmare a faptului ca etablismentul american a realizat cat de dezastroasa este politica si strategia internationala a neoconservatorilor americani, dpdv „economic”.
Acestora, Zbig le zice in fata si fara menajamente: „we are in charge and you are doomed without our help if you attack Iran”
Adica ca la noi in spatele blocurilor : „aici noi suntem sefii si care misca in front o ia peste mecla !” 🙂
Prins la mijloc, Obama a carui popularitate se prabuseste precum turnurile gemene la 11 septembrie si care abia a cerut ONU sa intareasca sanctiunile impotriva Iranului, este obligat acuma sa reactioneze atat la abureala diplomatica internationala cat si la acest atac intern.
Rusia si China nu vor amplificarea sanctiunilor, Shimon Peres viziteaza in secret Moscova si Medvedev (oare ce a promis Israelul Rusiei), declara la CNN ca Peres i-ar fi spus ca Israelul e o tara pasnica care nu isi ataca preventiv vecinii, in timp ce seful armatei israeliene, Gabi Ashkenazi declara ca „avem dreptul sa ne aparam si toate optiunile sunt deschise”, sustinut de prim-ministrul adjunct Danny Ayalon, care afirma ca politica Israelului nu s-a schimbat si Medvedev nu este autorizat sa vorbeasca in numele acestuia. 🙂
Concomitent, gurile rele zic ca Netanyahu a fost dat afara FIZIC la recentele convorbiri cu Putin.
Nimeni nu asteapta rezultate pozitive la convorbirile de la 1 octombrie cu Iranul.
Acesta a declarat ca nu isi negociaza programul nuclear, in timp ce marile puteri insista pe un „raspuns serios” din partea acestuia.
Concomitent Sarkozy vorbeste de faptul ca incapatanarea unora obliga in final la masuri „serioase”.
Canalele de propaganda americane vehiculeaza 3 tipuri de idei :
1. Iranul trebuie bombardat oricum.
2. Iranul nu are program de inarmare nucleara.
3. Israelul trebuie sa se descurce singur. 🙂
Gruparea Trilaterista a carui varf de lance este Zbig declara scurt si fara echivoc : „we would put a stop it”. Adica gata, o sa va oprim !
Tare, nu ? 🙂
Tare pentru ca prin ultima rezolutie la ONU, SUA pune bazele escaladarii confruntarii cu Iranul iar acest lucru poate duce la o foarte periculoasa pierdere a controlului desfasurarii evenimentelor din regiune.”
Rusia si China nu vor sta sa se uite la televizor cum este atacat Iranul, tot asa cum reactia Pakistanului, posesor de arme nucleare, este total imprevizibila in conditiile in care iau bani de la americani dar ii sprijina pe talibani.
In fapt Zbig si cei din spatele lui au alte interese majore (si economice) care sunt mult mai importante decat Iranul.
El vrea ca primordiala sa fie distrugerea aliantei economice Rusia-China-Iran-Tarile zonei Caspice, reprezentata de Organizatia de Cooperare Shanghai.
Deci sa nu ne amagim.
Nu este vorba de o schimbare a politicii de jandarm international a Americii, ci doar de alte prioritati ale grupurilor de interese economice din SUA.
Asteptam cu mare interes si raspunsul american la ideile vehiculate prin Italia :Un UE de la Atlantic la Pacific incluzant Rusia si unele foste republici ale URSS. 🙂

0 Răspunsuri to “RAZBOI !”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Blog Stats

  • 105.303 hits

Categori

counters for web pages

Top Clicks

  • Niciunul

Introduceti adresa de Email aici.


%d blogeri au apreciat: