Constiinta n’ajunge ?

Nu. Constiinta nu ajunge.

Nu ajunge pentru ca omul „normeaza” totul de cand a aparut pe pamant si pentru ca nu exista libertate absoluta nici macar in sanul Mamei Natura.
Ce nu am reusit inca sa producem este o norma „naturala” si asta din cauza ca unii dintre noi, din interes sau furati de propriile speculatii judeca pe dos.
De exemplu:
Consideram miturile povesti, si ne straduim sa le demontam, in loc sa le consideram adevarate si sa verificam daca au baze reale.

Diferenta este imensa pentru ca ne priveaza din START de ce este mai semnificativ, relevant, in istoria umana.
Am considerat Troia un mit si l-am redus la imaginatia literara a „unui” Homer, lipsindu-ne de „cea am fost” si de „din ce am devenit”.
Am ras de „fumurile” lui Apolo si am considerat-o pe Pytia doar o sarlatana, pana am descoperit ca exita inca si azi falia de sub templu si ca fumurile
induceau o stare de intoxicatie vecina cu transa de care povesteau legendele.

Realitatea, adeverirea, divinatiilor Pytiei este alta discutie, dar am pierdut fenomenul social, uman care avea loc acolo.
Harta lumii, pe care figurau coastele ambelor Americi, (sec. 14) a cartografului turc Piri Reys a fost considerata un fals grosolan pana am decoperit ca vikingii bantuiau macar America de Nord de la anul 1000.
Urmarea a fost arderea pe rug a celor care credeau ca pamantul este rotund, de catre Inchizitie, care Inchizitie printre altele nu credea nici macar ca Isus a fost un personaj real si traitor in Iudeea.
Grecii antici erau mari navigatori „costieri” pana am descoperit un astrolab a carui complexitate si precizie rivalizeaza cu instrumentele de navigatie (mecanice) de astazi si sa acceptam ca puteau traversa Mediterana fara sa o ocoleasca de jur imprejur.
A trebuit sa ajungem la „super-stiinta” de astazi ca sa descoperim ce am pierdut ca umanitate si sa constatam ca mitul nu este numai esenta umana ci si traire reala si in special FAPTA umana.

Daca altfel nu se poate, mai avem de asteptat pana cand stiinta o sa ne oblige sa aducem „norma” la stadiul ei natural.
Acceptam inainte vreme, ca din 10 vantori care fugareau mamutul vor muri cu CERTITUDINE, DE FIECARE DATA cate 2-3, dar nu acceptam (unii nu accepta )acum, ca o centrala nucleara care „hraneste” niste milioane de oameni poate EVENTUAL, o data la niste zeci de ani, produce cateva zeci, sau sute de decese.
Si norma, draguta noastra norma pervertita, NU pedepseste niste persoane care se impotrivesc progresului si incearca sa impiedice dezvoltarea a
milioane de oameni. 🙂
Si ca norma nu ii pedepseste pentru raspandirea de opinii deformate, „parinice”, etc. nu-i nici un bai, nu de alta dar cel putin in Romania avem un cult al criticii „pure”, al criticii de dragul „artei”, si al datului din umeri atunci cand se cer solutii concrete.
Cu adevarat grav este ca norma nu ii pedepseste pe acesti „stoperi” nici atunci cand sunt platiti cu acei celebrii „30 de arginti”, cand sunt platiti ca sa impiedice dezvoltarea semenilor lor, a umanitatii.

0 Răspunsuri to “Constiinta n’ajunge ?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Blog Stats

  • 104.887 hits

Categori

counters for web pages

Top Clicks

  • Niciunul

Introduceti adresa de Email aici.


%d blogeri au apreciat: